רשת קונדיטוריות ובתי קפה "רולדין" מציגה מספר טיפים להכנת עוגת גבינה מוצלחת
* על מנת למנוע "פיצוצים" בעוגה רצוי להניח עם תחילת האפייה בתחתית התנור, תבנית עם מים, על מנת ליצור אדים.
* כדי להגיע לגובה מקסימאלי של העוגה, יש להתחיל את האפייה בחום גבוה (כ-20 דק'), ולאחר מכן לעבור לחום נמוך לצורך אפייה איטית.
* לאחר 20 דק' בתנור, רצוי להפריד מעט את קצבות העוגה מדופן התבנית באמצעות סכין.
* כדי שהעוגה תתייצב לאחר שנאפתה ולא תיפול, יש לצננן בטמפרטורת החדר ולאחר מכן כשעובדים על מתכון חדש, חשוב לעבוד עם משקל מדויק.
* עוגות גבינה שמשלבות טעם וניל, רצוי להשתמש בגרגרי וניל במקום תמצית.
* שימון התבנית – ספריי שמן עדיף על כל שיטת שימון אחרת.
* מומלץ להגיש את העוגה עם מחית פירות יער (לבשל את פירות היער עם סוכר לצנן) ואז לקשט את העוגה והצלחת.
* במידה ויש לעוגה חריצים ניתן לכסותם עם ממרח שמכינים בקלות רבה מגבינה 9 אחוז וסוכר שמערבבים יחדיו – יש לכסות את העוגה עם הציפוי אחרי שהעוגה מתקררת ומעל לגרד שוקולד מקופלת לעיטור.