השפית קונדיטורית דלית מיצנמכר למותג "שמרית", מציעה מתכון ללחמניות שהן ארוחה שלמה: לחמניות ממולאות בסלט טונה פיקנטי

חומרים לבצק (ל-15 לחמניות):

3.5 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 קובייה או 1/2 שקית שמרים טריים "שמרית" (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה טבעי "שמרית" (25 גרם)

2 כפות סוכר (40 גרם)

1 ביצה מידה M

1 כוס מים קרים (250 מ"ל)

1/4 חבילה חמאה (50 גרם)

3/4 כף מלח (15 גרם)

להברשה לפני האפייה: 1 חלמון ביצה מדולל עם 1 כף מים, שומשום מלא לפיזור מעל הלחמניות.

למלית הטונה:

         1 קופסא טונה בשמן – מסוננת (160 גרם)

         1/2 קופסא מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות (5-6 יחידות)

         1/2 קופסא פלפל אדום מוחמץ חתוך לקוביות קטנות (כ-4 חצאי פלפל)

         מלח, פלפל

אופן הכנת הלחמניות

1.    בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח מנופה, שמרים וסוכר  ומערבבים במשך כדקה אחת.

2.    מוסיפים לקערת המערבל מים וביצה ולשים במשך כ-7 דקות נוספות במהירות נמוכה.

3.    מוסיפים מלח ואחריו את החמאה בקוביות קטנות על לקבלת בצק אחיד, חלק, מבריק וגמיש.

4.    מכסים את הבצק שבקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-40 דקות.

5. מכינים את סלט הטונה: מערבבים את הטונה המסוננת עם קוביות הפלפלים והמלפפונים החמוצים ומתבלים במלח ופלפל.

מילוי הלחמניות:

6. חותכים את הבצק לכדורים שווים בגודל של כדור פינג-פונג (כ-50 גרם כל כדור), מגלגלים לכדור, יוצרים במרכז הכדור גומה אותה מלאים בכפית של סלט טונה, סוגרים היטה ומגלגלים שוב.

7. מניחים את הגדורים הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך כ-30 דקות.

8. מברישים את הכדורים בביצה, מפזרים מעל לכל כדור שומשום מלא ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ- 20 דקות. 

טיפ שמרית: ניתן להחליף את מלית הטונה במלית של קוביות פטה עם עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית וזיתים פרוסים, או בכל מילוי אחר שאתם אוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *