מתכון של השף שגב משה לחברת המלח לישראל, בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים.
מתכון של השף שגב משה לחברת המלח לישראל, בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים.
רכיבים:
400 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
350 מ"ל שמנת מתוקה
כפית מחוקה של אבקת קינמון
4 כפות פולי קפה גרוסים לחתיכות גסות
1 כף אבקת קקאו משובח
קערה נוחה לערבוב
להגשה: פתיתי מלח שחור
אופן ההכנה:
* מחממים בסיר קטן את השמנת. רגע לפני הרתיחה מכבים את האש.
* מוסיפים את השוקולד ואת אבקת הקינמון ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם שוקולד סמיך וחלק.
* מוסיפים את פולי הקפה הגרוסים ומעבירים את הקרם לכלי אחסון נח.
* את הכלי עם הקרם מכסים ומניחים בהקפאה למשך 3 שעות לפחות, עד שהתערובת מתמצקת.
* מוציאים את תערובת השוקולד מהמקפיא ובעזרת סכין חותכים פרוסות דקות וקטנות אותן מעבירים לקערית עם אבקת קקאו.
* מגלגלים את הטראפלס בתוך הקקאו כך שיהיו מצופים מכל הכיוונים ומניחים על צלחת הגשה.
* לפני ההגשה, מעטרים את הטראפלס בפתיתי מלח שחור.
הטיפ של שגב:
שומרים את הטראפלס במקפיא ובכל פעם שרוצים ליהנות מהם, מוציאים מהמקפיא, משאירים בחוץ כמה דקות ומגישים.