מתכון להכנת טארט טאטן עגבניות אפוי במילוי חצילים, גבינת טופו ורוטב פסטו באדיבות השף צ'רלי פדידה, ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מצרכים ל-4 מנות :
2 עגבניות אדומות בשלות
1 חציל שרוף על אש גלויה , קלוף וקצוץ
1/2 שן שום קצוצה
4 דסקיות של בצק עלים
אופן הכנה
* חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות , מעבירים למים קרים ואז קולפים את העגבנייה. חותכים את העגבנייה לארבע ומוציאים את החלק הפנימי מניחים בצד .
* קולים חציל בינוני על אש גלויה, קולפים וקוצצים, מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט שמן זית, מניחים בצד.
* קורצים עיגול בצק עלים ומניחים בצד .
אופן הרכבת הטארט
* לוקחים תבנית אלומיניום בקוטר 6 ס"מ / גובה 5 ס"מ ומסדרים את פילה העגבנייה שהכנו מראש ( בצורה של "ספיראלה" מסביב לתבנית )
* ממלאים את חציל קצוץ התבנית מעל "הספירלה" של העגבנייה עד לגובה התבנית וסוגרים עם דסקית בצק עלים .
* אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות או עד שהבצק מזהיב
* הופכים אל צלחת הגשה.
* אפשר להגיש עם רוטב פסטו.