קציצות פרסיות של בשר, אורז ועשבי תיבול ברוטב עגבניות. מתכון פרסי מסורתי לפסח באדיבות איציק פור
כמות של 15-20 קציצות
מרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר טחון 
200 ג' חזה עוף טחון 
צרור פטרוזיליה 
חצי צרור כוסברה 
חצי צרור טרגון 
מעט עלי סלרי
כפית פפריקה מתוקה 
כפית אבקת מרק עוף 
1 כוס אורז 
2 ביצים 
2 בצלים 
1 כף רסק עגבניות
1 קילו עגבניות 
20 שזיפים לא מגולענים
אופן ההכנה:
* טוחנים את בשר הבקר והעוף ומוסיפים את עשבי התיבול, הסלרי, מלח פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקה, אורז וביצים מערבבים יחד לכדי עיסה. 
* מטגנים את הבצלים מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות, מוסיפים מים כדי הצורך (2 ליטר בערך) ומרתיחים. 
* יוצרים קציצות מהעיסה, ומכניסים לכל אחת מהן שזיף, מהדקים ומכניסים לרוטב העגבניות. מנמיכים את גובה האש ומבשלים חצי שעה.
				
															






