מתכון חגיגי לחג הפסח: אורז בסמטי עם תיבולים גזר ותפוזים
מתכון חגיגי לחג הפסח: אורז בסמטי עם תיבולים גזר ותפוזים
המצרכים
כוס וחצי אורז בסמטי
תיבולים גזר ותפוזים של "קסם המדבר"
3 ורבע כוסות מים לאורז
חצי כוס מים לתיבול
1/2 כפית מלח
6 כפות שמן זית
בצל אחד בינוני
3 כפות שקדים פרוסים / צנוברים
אופן ההכנה
* מטגנים את האורז ב-3 כפות שמן זית בסיר, עד שנהיה שקוף
* מוסיפים מים ומלח ומביאים לרתיחה
* מכסים במכסה ומבשלים 15-20 דקות על אש נמוכה
בינתיים מכינים את התיבול:
* קוצצים בצל ומטגנים ב- 3 כפות שמן זית במחבת
* מוסיפים 4 כפות תיבולים גזר ותפוזים
* מוסיפים 1/2 כוס מים ומקפיצים כ-5 דקות
מניחים את האורז בקערת הגשה
* יוצרים במרכז האורז גומה רחבה
* יוצקים לגומה את התיבול
* מקשטים בשקדים או בצנוברים
פרטים ומתכונים נוספים באתר "קסם המדבר"