אוסובוקו עגל בירקות כתומים – מאכל איטלקי טעים המבוסס על שמן זית, שיוצר עבור נתחי האוסובוקו את הרוטב הטעים בו הם מתבשלים.
אוסובוקו עגל בירקות כתומים – מאכל איטלקי טעים המבוסס על שמן זית, שיוצר עבור נתחי האוסובוקו את הרוטב הטעים בו הם מתבשלים.
חומרים ל-6-8 מנות:
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה 'עץ הזית'
8 פרוסות אוסובוקו עגל
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום פרוסות
3 גזרים קלופים וחתוכים
4-3 גבעולי סלרי קצוצים
4-6 עגבניות קלופות וקצוצות
1 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס מיץ גזר או מים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כוסות קוביות דלעת גדולות
2 כוסות קוביות בטטה גדולות
גרמולטה להגשה:
קליפת תפוז מגוררת
קליפת לימון מגוררת
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
.
* מחממים שמן זית כתית מעולה 'עץ הזית' בסיר ומטגנים את הנתחים עד להשחמה. מוציאים.
* מוסיפים בצל, גזר, שום וסלרי ומרככים אותם קצת. מחזירים את הבשר, מוסיפים עגבניות ומבשלים 10 דקות.
* מוסיפים יין, מיץ גזר, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים כשעה על אש נמוכה. מוסיפים דלעת ובטטה ומבשלים עוד כחצי שעה, או עד שהבטטה רכה.
* לפני ההגשה מערבבים את חומרי הגרמולטה, מפזרים על הבשר החם, מכסים, ממתינים דקה-שתיים ומגישים.
באדיבות: 'עץ הזית'