• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
חיפוש
נטו ניוז : מתכונים | טיפים | צרכנות – מתכונים לפסח
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים
  • מתכונים חלבי
  • טיפים
  • טיפים לבית
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים
  • מתכונים חלבי
  • טיפים
  • טיפים לבית
הסוכר: אויב או ידיד?
ראשי » טיפים » הסוכר: אויב או ידיד?

הסוכר: אויב או ידיד?

מהי חשיבות הסוכר עבור הגוף? מאיזה סוכר רצוי להימנע

ומהו הסוכר המומלץ? ומה לעשות כשמתחשק חטיף מתוק?

הסוכר: אויב או ידיד?

מהי חשיבות הסוכר עבור הגוף? מאיזה סוכר רצוי להימנע

ומהו הסוכר המומלץ? ומה לעשות כשמתחשק חטיף מתוק?

בשנים האחרונות אנו שומעים ללא הרף על הנזקים הבריאותיים הנגרמים בשל צריכת סוכר. מומחים מזהירים שהסוכר מזיק לבריאות ועלול לגרום לבעיות לב, סוכרת, השמנה, לשיניים  ומחלות נוספות. גם משרד הבריאות מבקש לסמן מוצרים עתירי סוכר. יחד עם זאת, באותה נשימה מומחי מזון ממליצים לצרוך פירות, מוצרי חלב ואפילו שוקולד. מבולבלים? הנה כמה עובדות שיעזרו לעשות סדר.

סוזן באוורמן – דיאטנית קלינית בחברת הרבלייף אומרת: "זכרו שהאמת, כמו תמיד, נמצאת באמצע. האזהרות הללו, חשובות ככל שיהיו, מתייחסות לאנשים הנוהגים לצרוך כמויות גדולות של סוכר, הרבה מעל הכמות המומלצת. יש לזכור כי גלוקוז (הסוכר בגוף) משמש כמקור אנרגיה, דלק בסיסי וחיוני עבור הגוף והמוח, וצריכתו בכמות מדודה הכרחית לכל תפקודי הגוף.

אם כך, היכן הבעיה? בשל ספיגתו המהירה בדם, השפעתו של הסוכר על רמות הסרוטונין במוח היא מהירה וקצרת טווח. לכן, ככל שהסוכר מעובד יותר ונטול מרכיבים תזונתיים נוספים, אנו נזקקים ליותר ממנו והוא עלול להיות בעל השפעה ממכרת של ממש.

לכן, מומלץ לצרוך סוכר כפחמימות מורכבות. צריכת סוכר באופן זה מאטה את התפרקותו בדם ומספקת את האנרגיה הדרושה לגוף לאורך זמן.

מומחי המזון של חברת הרבלייף ממליצים על מזון עם סוכר שמומלץ לאכול:

 פירות טריים: המכילים גם ויטמינים וסיבים תזונתיים. מומלץ לצרוך כשלושה פירות ביום; זהו החטיף הנפלא, המזין והמרענן ביותר.

חטיף החלבון: המציע שילוב אידיאלי בין חלבונים לפחמימות, לשחרור קבוע של אנרגיה ושמירה על תחושת שובע לאורך זמן.

שוקולד מריר: ככל שאחוז הקקאו בשוקולד גבוה יותר (70% ומעלה), כך הוא בריא יותר ומספק נוגדי חמצון יעילים. 

פירות יבשים: אמנם הם מכילים אחוזי סוכר גבוהים יותר, אך מאידך עשירים בנוגדי חמצון, מינרלים וסיבים תזונתיים ויכולים לשמש כממתק טבעי ומזין (זכרו להקפיד על המינון בשל תכולת הסוכר הגבוהה).

מאיזה סוכר  כדאי להימנע? השתדלו להימנע מצריכת ממתקים, שתייה ממותקת וחטיפים מעובדים המכילים סוכרים פשוטים בכמויות גבוהות במיוחד.

לסיכום, סוכר (גלוקוז) הוא מרכיב חיוני התומך בתפקודי הגוף הבסיסיים ביותר; עם זאת, יש להגביל את צריכתו ולהעדיף מקורות בריאים ומזינים יותר.

לשתף
  • Google
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • הדפסה
  • אימייל
  • Facebook

קשור

חלבון סוכר שוקולד
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

החדשים
תתכוננו להתאהב: רולדה עם קצפת ותותים
אוכל
חברת כרמית חולקת מתכון מתוק עם טוויסט בריאותי:  מאפינס שוקולד וסלק
אוכל
מתכון לאוהבים: קינוח Alproקוקוס קראנצ'י
אוכל
לכבוד יום הפיצה הבינלאומי: מתכון לרול פיצה ענק
אוכל
פייסבוק
הרשומות והעמודים הנצפים ביותר
  • ביטוח רכב לנכים – כך תעשו זאת
  • מתכונים לפסח
  • מרק קרם בטטות - מתכון מהיר של משה שגב
  • נטו ניוז מתכונים לחנוכה, טיפים, צרכנות
  • מרק עוף עם כופתאות סולת
  • מתכון לראש השנה: סלמון בקראסט ירוק
  • מתכון אוזני המן ללא סוכר
  • מרק כרוב הונגרי עם קבנוסים וקרוטונים
  • מתכון למרק חרירה
  • ארוחת שבועות לילדים: רביולי פיצה ברוטב עגבניות
  • נטו ניוז מתכונים לחנוכה, טיפים, צרכנות
  • אודות
  • יצירת קשר
לאכול בריא בזול
כלי ניהול אתרים

שותפים לקהילה
קידום אתרים - NetoMedia
בניית אתרים נטו מדיה
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס